> sieraden > Sieraden voor de Vrijmetselarij en Rozenkruisers

                                         Sieraden voor de Vrijmetselarij en Rozenkruisers.

Vrijmetselarij

In de Vrijmetselarij, een levensbeschouwende beweging, wordt veel gewerkt met symbolen.  Enkele voorbeelden hiervan zijn de winkelhaak, troffel en schietlood. Maar ook zon, maan en sterren en de Vergeet-me-niet.
Deze symboliek kan en wordt gebruikt worden in allerlei sieraden (zoals hangers, ringen, manchetknopen, reversspelden, armbanden).

Alle sieraden zijn nieuw leverbaar of persoonlijk door mij vervaardigd (gemaakt op de persoon en volgens de wens van de persoon), maar u kunt ook voor een occasion exemplaar bij mij terecht. Heeft u zelf een ontwerp; ook dat kan gerealiseerd worden.

Heeft u belangstelling, bel mij gerust voor meer informatie.

Hieronder enkele ringen met passer en winkelhaak-motief.
Beide 9 kt gouden ringen met robijn.
      
                                     Vrijmetselarij ring 19 kt goud met gouden passer en winkelhaak-motief in een robijn.                  Vrijmetselarij ring 19 kt goud met gouden passer en winkelhaak-motief in een robijn.

  
Dan een combinatie van symbolieken. Deze Atlantis armband is van 1ste gehalte zilver, met de Atlantis symbolieken van 14kt goud en is gecombineerd met het  passer en winkelhaak-motief, welke zijn uitgevoerd in zilver.

                                                  

                                            
Onder een fraai gerestaureerd stuk (de zilveren zwaan met jong is weer hersteld). Je ziet beide zijden van de hanger.

                                                 

Rozenkruisers
Ook de Rozenkruisers zijn een levensbeschouwende beweging die werkt met symbolen.
Het kruis en de roos vindt u terug in de meeste tempels van het Lectorium Rosicrucianum. Een gouden kruis draagt op het snijpunt van de horizontale en verticale balk een gouden roos. Goud is het meest edele metaal. Het wordt vrijwel niet aangetast door deze natuur. De verticale balk staat voor de indalende gnostieke kracht, de horizontale vertegenwoordigt de spreidende kracht die werkzaam wordt gemaakt in deze wereld. De roos op het snijpunt duidt op het oeratoom, de roos in het hart van de mens, het goddelijk principe.
De driehoek is het symbool voor de drie grote krachten die van het Goddelijke Levensveld uitgaan: Vader, Zoon en Heilige Geest. Ook wordt de driehoek gezien als symbool voor de eenheid van geest, ziel en lichaam.
De cirkel symboliseert de eeuwigheid. Ook verwijst de cirkel naar het oorspronkelijke, onsterfelijke levensveld van de mens, dat bolvormig is en 'microkosmos' (kleine kosmos) wordt genoemd.

Hieronder ziet een voorbeeld van een schitterend object met een typerende Rozenkruis symboliek. Het is ongeveer 5cm groot. Hans heeft het op inspiratie gemaakt, zo verkrijgt hij feeling met deze symboliek. Het is gemaakt van zuiver goud, de roos van zuiver zilver met in het hart een robijn. Er komt nog een zuiver zilveren tegenhanger.

                 Hanger met symboliek van de Rozenkruisers van zuiver goud, met zilveren roos en een robijn                                


                                                                                              Terug
 

Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek