Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek

> sieraden > Lemurische sieraden

                                                                 Lemurische sieraden

De sieraden uit LemuriŽ kenmerken zich met name door hun eenvoud.
Deze eenvoud herbergt tevens een kracht, die je kunt voelen. Probeer het maar eens!

Het Lemurische Rijk, ook wel Mu genoemd, bestond voor Atlantis.
Het Lemurische symbool is de driehoek; ťťn van de krachtigste en meest veelzijdige geometrische symbolen. De gelijkzijdige driehoek met de punt omhoog wijzend,  is een mannelijk symbool en zonneteken. Het staat voor goddelijkheid en en koningschap, het hart en het vuur, het leven, opstijging in geestelijke zin, voorspoed, harmonie . De omgekeerde driehoek wordt als vrouwelijk gezien en vertegenwoordigd de grote moeder, het element water, de regen, vruchtbaarheid en hemelse genade. Mannelijke en vrouwelijke driehoeken die samenkomen bij de hoeken stellen eenwording voor. De driehoek is ook het teken voor God in een aantal godsdiensten.
Niet alleen de driehoek, maar ook het vierkant en de cirkel, zijn Lemurische symbolen.

Ringen

Dames en herenringen set
We starten met een mooi voorbeeld, waarin zichtbaar wordt welk een invloed het gebruik van een edelsteen heeft, in dit geval diamant. De dames- en herenring zijn hetzelfde, de herenring is iets breder.
Bovenaan links, ziet u de damesring. De bovenste helft van de ring is platina, de onderste helft zuiver goud en de driehoek is gemaakt van ingebracht rood goud, wat voor het echtpaar een grote emotionele waarde vertegenwoordigd.
Ernaast ziet u dezelfde ring, maar dan ingelegd met een triljant (in driehoeksvorm geslepen diamant). Je zou bijna zeggen, en eigenlijk is dat ook zo, het is een totaal andere ring! Zo zie je heel mooi dat een edelsteen een  totaal eigen en andere energie toevoegt aan een sieraad.  
Eronder zie je beide ringen, links zonder en rechts met triljant.                                

                 Ring, gecombineert platina, zuiver goud, ingebracht rood goud      Ring, combi platina, zuiver goud, ingebracht rood goud en nu met triljant

                              
Deze set is met een speciale bedoeling gemaakt. Het echtpaar, wat al vele jaren bij elkaar is, heeft middels deze set hun vreugdevol bewust-zijn "wij horen bij elkaar, nog steeds!"  tot uitdrukking willen brengen.


Hieronder volgen nog drie verschillende setjes LemuriŽ ringen, twee ervan in combinatie met meerdere, gevlochten ringen.
Rechts de eerste set: De bovenste damesring  een driekleur gevlochten ring met roodgouden driehoek ingelegd met een witte briljant, de onderste ook een driekleur, echter met vierkant en driehoek symboliek gecombineerd (geel goud) ingelegd met een rode briljant en 3 triljanten. Links ziet u deze laatste apart.
 
In het midden ziet u het tweede setje: Links de damesring met de buitenste ringen van gematteerd wit goud en de middelste geel goud. De driehoek is van  wit goud ingelegd met purple briljant. Rechts de herenring uit gematteerd platina en zuiver goud, met gouden driehoek en een donkergroene briljant.
En de onderste foto zijn twee roodgouden ringen, beide ingelegd met een witte briljant.
 

               Driekleur gouden ring met vierkant met daarin de driehoek die is ingelegd met een rode briljant, geflankeerd door drie triljanten           Twee driekleur gouden ringen: ťťn met rode briljant en 3 triljanten ingelegd, de ander met een groene briljant.           Driekleur LemuriŽ ring met ingelegde briljant in de driehoek.                                                                                      Twee roodgouden lemuriŽ ringen met in de driehoek een triljant.

Trouwringen
De set hieronder zijn trouwringen! 24 kt grof gematteerde ringen met platina driehoek. Hier zie je dat het platina, alles van de omgeving prachtig spiegelt.
                   Dezelfde ring als links, maar met partner, dit zijn trouwringen! Hier zie je dat het platina, alles van de omgeving prachtig spiegelt.                        24 kt ring grof gematteerde ring met platina lemuriŽ driehoek. Het contrast tussen mat en de hoogglans van het platina, geeft een prachtig effect.

Nog een set trouwringen van bijzondere trouwringen: Beide ringen zijn van gematteerd platina, met twee zuiver gouden driehoeken, met in het midden een purple briljant.
Een bijzonder element van extra symbolieken is toegevoegd aan de binnenkant middels een inscriptie. Dit is goed te zien op de middelste foto.
                                            

  

Variatie op eenvoud
Hieronder ziet u links een rood gouden, gematteerde LemuriŽ ring met een zuiver gouden driehoek en rechts ook een rood gouden ring met zuiver gouden driehoek, ingelegd met een witte briljant. Beide uit hetzelfde materiaal, maar toch volkomen en verrassend anders.
                                              


                                                    

Linksboven een uitvoering in gematteerd platina met zuiver gouden driehoek. Midden een zuiver gouden gematteerde ring met platina driehoek.

       Een artistiek geheel: Een gematteerde 14 kt gouden band, met 24 kt gouden driehoek, die is ingelegd met een blauwe diamant.                    Wit gouden ring met blauwe triljant.               Onder wit goud, boven geel goud, met witgouden apliek met briljant
   
Nog een artistiek geheel: Links een gematteerde 14 kt gouden band, met 24 kt gouden driehoek, die is ingelegd met een blauwe diamant. Midden een witgouden exemplaar met een blauwe triljant. En rechts ook een bijzondere uitvoering; het onderste gedeelte is van wit goud, het bovenste (door het licht lijkt het roder dan het is) is van zacht geel goud, beide gematterd. het wit gouden apliek (=driehoek) is ingelegd met een briljant. Als extra accent is een groef aangebracht, om zo de verschillende edelmetalen extra te benadrukken.

Driehoek en lemniscaat gecombineerd
Hier onder twee bijzondere ringen: De ringvorm is bij beide ringen  een lemniscaat (De kruising zit aan de achterkant). Links een LemuriŽ ring met dubbele driehoek in platina en gehamerd rood goud, met in het midden een briljant. Rechts een zuiver gouden gematteerde ring met platina driehoek ingelegd met een witte briljant.

                               LemuriŽ ring met dubbele driehoek in platina en gehamerd rood goud, met in het midden een briljant.De ringvorm is een lemniscaat.                         


Nog meer variatie
Links onder ziet u een twee setjes LemuriŽringen: de bovenste een variant met twee driehoeken in plaats van ťťn: Op de linkerfoto is de onderste de wat meer robuuste mannenring gemaakt van gematteerd palladium, met zuiver gouden driehoeken. In het midden is een purple briljant gezet. De bovenste ring is de fijnere damesring uit zuiver goud, met zuiver zilveren driehoeken, ook hier met een purple briljant. Rechts ziet u deze ring nogmaals.
Bij het onderste setje ziet u links de damesring, ook deze is van gematteerd palladium met zuiver gouden driehoek en een witte briljant. De rechterring is de herenring, van gematteerd zuiver  goud met een platina driehoek, die een fraai contrast geeft door de glans.

                                                 


                                               

Cirkel, driehoek en vierkant: eenvoud
Hieronder zie je ook hoe mooi eenvoudig kan zijn.
Links een ring gemaakt van zelf ingebracht goud. De gematteerde band is 14 kt goud en het vierkant 24 kt. Samen geeft dit een hele warme uitstraling.

In het midden ziet u een een gematteerde platina ring, ook de cirkel is van platina en ingelegd met een purple diamant. Rechts een gematteerde rood gouden ring met ook een purple briljant gezet in een platina cirkel.

        gemaakt van zelfingebracht goud (oud goud): de ring is 14 kt goud, het vierkant 24kt. Samen geeft dit een heel warm effect, wat de emotionele waarde die deze ring heeft, versterkt.                    Platina LemuriŽ ring, met cirkelsymbool, ingelegd met een purple diamant.                                

Op de middelste foto hieronder ziet u drie ringen met elk een verschillend LemuriŽ symbool. Een gematteerd zilveren ring met gouden vierkant, een roodgouden ring met witgouden cirkel, ingelegd met een witte briljant en een geheel geelgouden ring.
Links en rechts hiervan een detailfoto van twee van de drie ringen.

       Deze LemuriŽ ring uitgevoerd in geel goud is prachtig door zijn eenvoud.     Drie LemuriŽringen met elk een typerend symbool uit die tijd: driehoek, vierkant en cirkel.     Eenvoudige gematteerde zilveren LemuriŽ ring met gouden vierkant motief.

Hieronder, de allernieuwste creaties.

                       
   

Armbanden


Uiteraard kan de lemuriŽ symboliek ook worden toegepast in een armband!

Hieronder links ziet u een gematteerde zuiver zilveren armband met roodgouden driehoek. De strakke vorm en het mooie kleurcontrast geeft deze armband een zeer moderne uitstraling.

Rechts ook een zilveren armband met in de driehoek een groene briljant ingelegd.

                Zilveren armband met roodgouden driehoek, bovenop ligt een geelgouden ring met driehoek.              Zilveren LemuriŽ armband met in de driehoek een groene briljant ingelegd.

                                                                            Terug
 

Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek