Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek

> sieraden > Atlantische sieraden
                                                                Atlantische Sieraden
                                      Armbanden, (trouw)ringen en hangers en de Atlantische Ankh

De Atlantische sieraden kenmerken zich door hun bijzonder eigenschappen, zij worden namelijk één met het energieveld van de drager.

Klik hier
voor meer informatie over Atlantis en de Atlantisring.

Meer informatie over de Atlantische Ankh vind je verderop de pagina.
                                                 
                                                           

Voorbeelden van de ringen en armbanden en hangers zoals die voor ieder persoonlijk gemaakt wordt, vind u hieronder. U vindt eerst de Atlantische (trouw)ringen, dan de armbanden en hangers, vervolgens de sieraden met de Ankh en als laatste, de grote therapeutische Ankh.
Elk sieraad door Hans gemaakt is een uniek exemplaar. De hangers, ringen en armbanden kunnen in diverse edelmetalen vervaardigd worden. Onder andere goud, zilver en platina: er kunnen ook meerdere edelmetalen in één ring verwerkt worden. Voor wie geen ring of armband wil, is er de Atlantische hanger! Zie de foto's verder op de pagina.
                                       
                                                     

                                            Overleg en informatie  geef ik het graag via de telefoon.   


Atlantische ringen

Vier Atlantisringen in verschillende edelmetalen uitgevoerd.                          Roodgouden en zilveren Atlantisring.                         Vier Atlantisringen: in platina, rood goud, zuiver goud en zilver.

Boven links: Twee zilveren ringen en twee platina in combinatie met zuiver goud.
Midden: Rood goud en zilver.
Rechts: Zuiver goud, rood goud, zilver en platina.

Hieronder ziet u een mooi voorbeeld van een combinatie van verschillende edelmetalen. De opdrachtgevers wilden Atlantisringen als trouwringen. Een wel heel bijzondere samenvoeging van verschillende symbolieken!
 

    Atlantistrouwringen: beide in platina en zuiver goud uitgevoerd.             Atlantistrouwringen: beide in platina en zuiver goud uitgevoerd.            Atlantistrouwringen: beide in platina en zuiver goud uitgevoerd.            Atlantistrouwringen: beide in platina en zuiver goud uitgevoerd.

Het stel kwam bij me om verschillende ringen te voelen, beide waren bekend met Atlantisringen en wilden dan ook specifiek op gevoel uitzoeken. Welke voelt het beste? Interessant was, dat welke ring ook gevoeld werd, deze niet "pasten". Uiteindelijk heb ik verschillende metalen laten voelen en kwam tot mijn verbazing uit bij platina, wat een zeer hoog trillingsgetal heeft. Door deze trilling, hebben we wederom op gevoel, iets erbij gezocht wat ook aarding geeft en een beetje tegenwicht aan het platina. Dit werd zuiver goud. De vrouw kreeg een platina ring met het Atlantissymbool in goud en de man deze combinatie net andersom, een zuiver gouden ring, met platina voor de symbolen.

Platina is kostbaar, als alternatief kan een neefje van platina gebruikt worden, palladium, wat een lager prijskaartje heeft, maar erg op platina lijkt.  Deze mensen bleven bij hun keuze voor het platina, omdat palladium, wat een veel jonger metaal is, toch een heel andere uitstraling heeft.

Hieronder twee zuiver gematteerde zilveren Atlantisringen met zuiver gouden symboliek.

                           zuiver zilveren gematteerde  ring met zuiver gouden atlantis-symboliek                              


          geel goud met purple diamant in de driehoek      Atlantisring in zuiver goud, met in de driehoeken een briljant.        Atlantisring, zuiver zilver met zuiver gouden driehoeken

Linksboven een rood 14kt gouden ring met purple briljanten in de driehoeken, ernaast een zuiver gouden exemplaar met een briljant in de driehoeken. Helmaal rechts een zuiver zilveren ring waarvan alleen de driehoek zuiver goud is. Hier zie je dat zelfs een klein element; de driehoek van goud, een ring een zeer bijzondere uitstraling kan geven.

Een robuust zilveren exemplaar en een smallere zilver met goud combinatie.

                     Robuuste zilveren Atlantisring         Twee Atlantisringen, allebei in zilver, één met gouden driehoeken.         Zilveren Atlantidring met gouden driehoeken.

Hieronder enkele afbeeldingen van een Atlantisring van zilver met het symbool in rood goud. Voor elke persoon een uniek exemplaar: deze is extra dun gemaakt voor een comfortabele pasvorm bij deze persoon. Omdat de eigenaar fijn gebouwde handen heeft en de ring dus niet zo groot is, is rondom het symbool het zilver beslagen en zwart gemaakt, zodat de ring toch een robuuste, mannelijke uitstraling heeft.

                  Atlantiring in zilver, met symbool in het rood goud. Om het symbool is het zilver gemat en zwart gemaakt, voor een robuuste uitstraling.         Atlantiring in zilver, met symbool in het rood goud. Om het symbool is het zilver gemat en zwart gemaakt, voor een robuuste uitstraling.         Atlantiring in zilver, met symbool in het rood goud. Om het symbool is het zilver gemat en zwart gemaakt, voor een robuuste uitstraling.

Onder links: Drie ringen in rood, geel en wit goud. Midden: Platina en zilver: het verschil van kleur is goed te zien. Liggend is platina, er half op is zilver. rechts: puur goud.

                  Drie Atlantis ringen in rood, geel en wit goud.     Een platina Atlantisring en een zilveren.    Zuiver gouden Atlantisring.

Meer Atlantis trouwringen
De volgende ringen zijn ook Atlantis-trouwringen: Wat deze ringen bijzonder en uniek maakt, is dat ze de eerste zilveren Atlantisringen zijn, ingelegd met een briljant in de beide driehoeken. Het glanzende zilver spiegelt prachtig de omgeving.

                     Twee Atlantistrouwringen in zilver met briljanten in de driehoeken.            Atlantistrouwring in zilver met briljanten in de driehoeken.

Hieronder een prachtig setje, mooi in vergelijk met de vorige. Platina ringen met rood gouden en geel gouden symboliek. Je ziet, dat gematteerd platina een geheel andere uitstraling heeft dan zilver. het goud, rood dan wel geel, geeft een heel zachte toevoeging.
De bovenste is met rood goud, de onderste ring met geel, op beide foto's.

                 Atlantisring van platina met geel gouden symboliek (boven) en idem met rood gouden onder.                              Atlantisring van platina met geel gouden symboliek (boven) en idem met rood gouden onder.    

Nog een set trouwringen, die extra bijzonder zijn omdat ze ook een lemniscaat aan de binnenkant van de band hebben. Links de damesring met platina band met aan de binnenkant een platina lemniscaat ingelegd en zuiver gouden symboliek, helemaal rechts de herenring geheel uit platina met aan de binnenkant een ingelegde lemniscaat van zuiver goud. 
In het midden beide ringen.
     Platina atlantisring met gouden symboliek en een lemniscaat ingelegd aan de binnenkant van de band             Atlantis trouwringen met als bijzonderheid een lemniscaat ingelegd aan de binnenkant van de band       Atlantisring van platina met aan de binnekant een zuiver gouden lemniscaat ingelegd       

En nog drie fraaie setjes: links de bovenste ring van zachtgeel goud met ingelegd een purple briljant, de onderste ring is ook van zachtgeel goud met een in driehoek geslepen diamant, een triljant. Door de lichtval lijkt de bovenste wel van zilver.
Midden ziet u een prachtige set trouwringen uitgevoerd in zuiver zilver, met zuiver gouden symboliek en aan de binnenkant van de ring een zuiver gouden lemniscaat.


                 atlantis trouwringen, één met purple diamant en de ander met triljant                       trouwringen van zuiver zilver met zuiver gouden symboliek met in de binnenkant een gouden lemniscaat    

              Zuiver zilver met 14kt gouden symboliek, ingelegd met purple en blauwe briljant                 

Hierboven links twee zuiver zilveren ringen met 14 kt gouden symboliek. De éne ring ingelegd met purple briljanten en de andere met blauwe briljanten.
Rechtsboven de laatste set van deze reeks trouwringen, van platina, met zuiver gouden symboliek en aan de binnenzijde een puur gouden lemniscaat.

Hieronder nog enkele Atlantis trouwringen en "losse" ringen.

                            

Hieronder links een bijzondere variant van de Atlantisring. De foto is helaas niet heel scherp, maar het ontwerp wel bijzonder, daarom toch geplaatst.
Deze uit 1ste gehalte zilver gemaakte Atlantisring, heeft naast de gangbare gaten aan het einde van de twee driehoeken, een extra gat in het midden en in de tegenovergelegen achterzijde.  De persoon zelf voelde dat voor hem dan de symboliek klopte en er een betere energiedoorstroming zou zijn, door de kruisvormige verbinding van de vier gaten. Een mooie persoonlijke variatie.

Rechts zie je een puur zilveren Atlantisring met zuiver gouden symboliek en twee purple briljanten.

                                                    

                                                    

En hier nog een trouwsetje: voor de vrouw een ring, deze zie je op de rechterfoto, van puur zilver, met de driehoeken van rood goud, ingelegd met twee blauwe briljanten. En de ring voor de man..werd een hanger! Vanwege zijn werk kan de man geen ring dragen, dus hij koos voor een hanger. De "standaard" rechthoekige Atlantishanger vond hij niet echt passend en daarom heeft hij zelf een Atlantis ontwerp gemaakt. Dat kan natuurlijk ook en daar is deze hele bijzondere Atlantis-trouwring-hanger uit gekomen. Gemaakt van puur zilver, de symboliek van rood goud, ingelegd met 2 granaten. De hanger heeft verborgen ogen, zodat het ronde ontwerp optimaal tot zijn recht komt.

Hieronder zien we een eigen interpretatie van de Atlantis symboliek, zoals iemand dat voor zichzelf doorkreeg. Rechts de "voorkant" van de ring, met de bekende Atlantissymboliek, echter hier is de middenbalk vervangen door drie gaatjes. Links de achterkant van de ring met het Mu symbool, de driehoek, met daar in ook een gat, wat de ring bijzondere eigenheid geeft. Daarbij kun je, naar gelang hoe je je voelt, het Mu of Atlantissymbool aan de voorkant dragen. 

                                          

Atlantische armbanden

Een Atlantische armband, krachtig uitgevoerd in zilver en goud.

Stoere Atlanitische armband in zilver en goud.

Stoere Atlanitische armband in zilver en goud met bijpassende ring. 


                                               Met bijpassende ring

Stoere Atlanitische armband in zilver en goud.


Onder nog twee armbanden: links in zilver, rechts in geel goud.
     Atlantis armband in zilver.                                     Atlantis armband in goud. 


De armband hieronder staat apart met een reden. Dit is een 1ste gehalte zilver Atlantis armband. Wat deze armband zo ontzettend speciaal maakt, is dat midden in de Atlantis symboliek de Mu cirkel (één van de symbolieken van Lemurië, wat ouder is van oorsprong) is geplaatst in rood goud, als een stralende zon die oprijst en waaruit het Atlantissymbool wordt geboren. Een bijzondere vereniging van twee verschillende elementen en de eerste in deze combinatie. Hier voel je duidelijk, dat de cirkel vaak mede symbool staat voor de zon, als ook de eenheid.

                                       Atlantis-armband van 1ste gehalte zilver, met de Mu cirkel, een speciale combi

Hieronder, ziet u dezelfde Mu-Atlantis combinatie, echter deze armband is geheel uitgevoerd in zuiver zilver.
De armband  ernaast rechts, heeft ook een extra symbool in het midden, namelijk een ying yang teken, van rood goud en zilver. De ring is verder van puur zilver, de symboliek van rood goud en de driehoeken zijn ingelegd met witte briljanten.

Armband in zuiver zilver, met Mu-Atlantis combinatie            

                                               
Onder
een bij elkaar horende set: Links de armband uitgevoerd in 1ste gehalte zilver met een rood gouden symboliek, met in de driehoeken schitterende blauwe toermalijnen. Rechts de hanger van 1ste gehalte plaatzilver, ook hier met rood gouden symboliek. In de driehoeken zijn 4, door de persoon zelf ingebrachte briljanten gezet.
Wist je trouwens dat een briljant in 57 facetten is geslepen en altijd rond van vorm is?

                    atlantis armband"van zuiver zilver met rood gouden symboliek en blauwe toermalijn          zuiver zilveren hangr met rood douden symboliek.Hieronder zien we een Atlantis armband van puur zilver met puur goud, ingelegd met een ruwe diamant in het midden. Als mens maak je altijd een ontwikkeling door, die soms ook vraagt om een verandering in het sieraad wat je draagt. Dat was hier het geval. De ruwe diamant wordt nu ondersteunt door toevoeging van twee blauwe saffieren; de ontwikkeling van de mens, wordt zo ook versymboliseert in het sieraad.

                               

De laatste armband is een combinatie met het passer en winkelhaak-motief, uit de Vrijmetselarij. De armband is van 1ste gehalte zilver, de Atlantis symbolieken van 14kt goud en het  passer en winkelhaak-motief, is uitgevoerd in zilver.
                                              

Atlantische hangers

Foto links: Hier ziet u van links naar rechts een hanger in geel goud, zilver en rood goud. De hangertjes zijn in werkelijkheid een cm kleiner.
Midden ziet u de achterkant van de hanger, ook hier de groef die de beide gaatjes met elkaar verbind.
Rechts een Ankh hanger voor een man, van puur zilver, met de symboliek gemaakt uit zelf ingebracht rood goud. Het zilver is gematteerd en donker gemaakt wat dit geheel een robuuste, stoere uitstraling geeft.

    Platte Atlantishangertjes van links naar rechts in geel goud, zilver en rood goud       De achterkant van de hangers waar de groef die de gaatjes verbindt goed te zien is.                           


Ankh sieraden

Behalve de Atlantische ringen, heeft Atlantis ons ook de Atlantische Ankh nagelaten.
Hieronder ziet u twee gematteerde zuiver zilveren Anks, met briljant.

                                                
Informatie over de Ankh:
Deze Ankh onderscheid zich van de Egyptische, doordat de Atlantische Ankh twee "benen" heeft. Er zijn veel meningen over de Ankh, hieronder volgen de meest gangbare:

De Ankh of Anch, is een Egyptische hiëroglief, die een lus of strik voorstelt, om sandalen mee vast te maken. 
 
Op veel afbeeldingen dragen de goden een Ankh in hun hand, waar je met name het lus-gedeelte ziet. Het wordt dan ook wel de "goddelijke staf" genoemd. De Ankh is hier een teken  van hun status van onsterfelijkheid en de sleutel tot eeuwig geluk.
Hathor, Godin van het leven en de dood, droeg de Ankh en schonk er het leven mee. Er zijn dan ook afbeeldingen waarin de goden deze lusvorm overhandigen aan mensen, daarmee het leven aan de mens geven, de zichtbaar gemaakte levensadem of goddelijke vonk, waardoor het leven kan ontstaan.  De algemeen bekende betekenis van de Ankh is dan ook leven of de sleutel tot het leven. Het verbeeldt ook de levenschenkende eigenschappen van de elementen lucht en water.
Overleden farao's worden met de Ankh afgebeeld om te laten zien dat ze nu in de onsterfelijke wereld zijn en ook hier leven, de Ankh geeft hun tevens bescherming tegen allerlei gevaren.

Ankh hanger met verborgen oog
Normalerwijs is bij de Ankh als hanger, het oog voor de ketting waaraan het hangt, bovenop de lus van de Ankh geplaatst. Een klant vond dit echter niet mooi en wilde graag een Ankh waarbij je het oog niet ziet en met de mogelijkheid om niet een ketting te gebruiken maar een koord om de Ankh aan te hangen.
En dit is het resultaat geworden! Een Ankh met twee ogen aan de achterkant, die niet zichtbaar zijn aan de voorkant.
Gedragen aan een koord, lijkt het of de Ankh zweeft. Dit model is ook prachtig om ter hoogte van het halskuiltje te dragen.
                                          Zijkant van een zuiver gouden Ankh met onzichtbare ogen aan de achterkant om aan een koord te hangen.                       Achterkant van een zuiver gouden Ankh met onzichtbare ogen aan de achterkant om aan een koord te hangen.    
 
Ankh hanger met roterend oog
Deze hanger geeft ook een speciaal oog waar het aan hangt. Deze Ankh kan zich draaibaar bewegen op de energie van de persoon. Zo stemt deze Ankh zich af op het magnetisch aanwezige veld van de drager/draagster. Elk mens heeft namelijk een elektrisch-magnetisch veld om zich heen, wat fluctueert.
De éne helft is gemaakt van platina en de andere helft van puur goud, die zo, afwisselend links of rechts is, wat een hele andere uitstraling en energie geeft.

                                

Nog een interpretatie  
Een andere interpretatie van de Ankh is dat het een verbinding is van het T-vormige Osiris-kruis met het ovaal van Isis, met als resultaat een sleutel die de geheimen van het leven ontsluit. Volgens sommige bronnen is het een overgeleverd teken uit het oude Atlantis, omdat de Egyptische Ankh maar één been heeft, anderen plaatsen het nog vroeger in Lemurië.  Het teken is op meer plaatsen op aarde terug te vinden.

Hieronder ziet u enkele verschillende Ankh hangertjes. Let eens op het verschil in uitvoering, het links of rechtsom geslagen been, een platte uitvoering of juist rond, langere of kortere benen, elke Ankh is uniek!
Links een geel gouden glanzende Ankh, midden een gematteerde platina Ankh ingelegd met een purple briljant en rechts ook een platina gematteerde Ankh.

            Geel gouden Ankhanger                     gematteerde platina Ankh ingelegd met een purple briljant.                     platina_ankh met verborgen oog

Ook wordt de symboliek van de Ankh als volgt verklaart: de lus (cirkel) is het heelal, de goddelijke krachten en machten, het geestelijke en het kruis eronder de aarde, die ondergeschikt is aan het hogere, of de mens, die met elkaar in verbinding staan en waar een wisselwerking in plaats vind.
Sommige mensen denken dat de Ank in de Lemurische tijd en Atlantische tijd gebruikt werd als een soort schild ter bescherming en dat het diende om het Licht te verspreiden. Door opening (lus) kon men (geestelijk) Licht laten gaan, waardoor het gecentreerd en versterkt werd, met verschillende doeleinden, zoals genezing.

De Ank gecombineerd met andere symboliek
Hieronder vier bijzondere Ankh hangers: Een roodgouden robuuste gematteerde platte Ankh met purple briljant omlegd met twee roodgouden esculapen.
Midden; een prachtig geïnspireerde eigen variant van de cliënt op de Ankh; Een zuiver gouden, gematteerde Ankh, gecombineerd met de (zuiver zilveren) vleugels van de god Mercurius/Hermes. In het midden maakt ook hier een witte briljant het geheel prachtig af.
Daarnaast ook een roodgouden, maar gepolijste, ronde Ankh met purple briljant en twee roodgouden esculapen, zo heeft deze weer een hele andere uitstraling dan de Ankh in de linker afbeelding.
Uiterst rechts een puur gouden Ankh in combinatie met een platina hart.

        
Een roodgouden gematteerde Ankh omlegd met twee roodgouden esculapen.                         rood gouden ankh met caduceus en met purple briljant             

Feit is: Op de wanden van paleizen, tempels, graven en kunstvoorwerpen uit de tijd van de farao's zie je vaak de Ankh afgebeeld, in verschillende situaties. Deze hebben altijd te maken met het leven, zuivering en bescherming, het hiernamaals en een harmonieuze verbinding met de geestelijke wereld en de aarde, de mens.
Ook in het graf van Toetanchamon vond Howard Carter talloze Ankh-vormige objecten, vooral spiegels en spiegeldoosjes.


Mannelijke en vrouwelijke Ankh's
Hoe dan ook, de Ankh heeft een krachtige uitstraling en binnen de vorm ook nog een verschillende energetische uitstraling, mannelijk of vrouwelijk, wat te maken heeft met welk been vooraan is, een ronde vorm of platte vorm. Bij De therapeutische Ankh verder op de bladzij kunt u daar meer over lezen.

De kleine Ankh uitvoering kan als hanger gedragen worden. 
                               De grotere Ankh uitvoering wordt vaak therapeutisch gebruikt.
                               De Ankh is verkrijgbaar in ringvorm en in armbandvorm.
Voorbeelden van ringen met staande en liggende Ank:

                             Ring met roodgouden, staande Ankh                             Ring met liggende, geelgouden Ankh.


                              Geelgouden ring met staande Ankh met briljant.                         Roodgouden ring met staande Ankh.

De onderste Ankh-ring kinks is de eerste met een platinaband, zuiver gouden Ankh met een blauwe briljant.
De rechter ring heeeft een gematteerde zuiver zilveren band met een staande gematteerde zuiver gouden Ankh.

                                              Gematteerde zuiver zilveren band met gematteerde zuiver gouden Ankh

Zoals u hieronder kunt zien, is de Ankh ook prachtig als symbool op een armband. De band is van zilver, de Ankh van rood goud. Het zilver rondom de Ankh is donker gemaakt en gematteerd, wat deze armband een robuuste, stoere uitstraling geeft.

              Zilveren armband met roodgouden Ankh. Om de Ankh is het zilver gematterd en donker gemaakt, wat een stoere uitstraling geeft.       

Ankh hangers
Deze set hangers horen bij de zilveren Atlantis-trouwringen met briljant die bij de atlantisringen staan beschreven. Ze verschillen iets van elkaar; de linker Ankh is recht en geheel vlak, de rechter heeft de lus licht naar voren gebogen en de ruimte tussen de "benen" van de Ankh is iets groter. Ook deze zijn ingelegd met een kleine briljant. Daarnaast is de overslag van de "benen" gespiegeld aan elkaar. Samen, maar toch ieder zijn/haar eigen Ankh.

                                                           Twee zilveren Ankh hangers

Hieronder  Ernaast; een 1ste gehalte zilveren ring is omgebouwd tot een bijzondere hanger met een 14kt gouden Ankh.

                                                     
Omgebouwde ring tot hanger met Ankh

Enkele Ankh-hangers, van links naar rechts:
Goud en zilver, beide gematteerd; zilver; zilver en de laatste is een gouden uitvoering.

   Elegante gouden Ankh hanger en ernaast een zilveren  uitvoering, beide zijn gematteerd.                 Gestyleerde, strak uitgevoerde zilveren Ankh hanger.                 Zilveren Ankh hanger, glanzend.                Hanger: gouden Ankh met briljant.

De Therapeutische Ankh, de Ankh als genezend instrument

De Ankh wordt ook gebruikt om te genezen/healen. Als je de "benen" vasthoud trek je energie naar je toe, houd je de lus vast, dan geeft de Ankh energie.
Op tekeningen op de wanden in oudheidkundige plaatsen, wordt de Ankh ook afgebeeld in zuiveringsrituelen.

Hieronder de therapeutische Ankh, die hedendaags gebruikt wordt bij energetische behandelingen. U ziet links de vier verschillende versies uitgevoerd in messing. Ze zijn ongeveer 25 cm. hoog! Alle zijn geheel met de hand gemaakt. Linker foto van links naar rechts:
Vrouwelijke Ankh met een mannelijke energie, vrouwelijke Ankh, mannelijke Ankh met vrouwelijke energie, mannelijke Ankh.
Op de meest rechtse foto staat een rood koperen therapeutische mannelijke Ankh.
 
                        rood koper therapeutische ankh

Het verschil zit hem in de uitvoering, de totaal vrouwelijke Ankh is van rond draad, en heeft het linkerbeen over de rechter geslagen. De mannelijke Ankh is van plat draad en heeft zijn rechterbeen over de linker.

En dan nog als laatste, een zuiver zilveren vrouwelijke therapeutische Ankh. Voor eigen gebruik of om anderen te helpen.

                                                             

                                                                           Terug