Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek

> sieraden > Sieraden met emotionele symboliek

                                                 Sieraden met emotionele symboliek.

   

Op deze pagina vind je sieraden met een emotionele symboliek. Er is niet persé een symbool in verwerkt, maar het sieraad op zich is de symboliek: Het heeft een grote emotionele waarde omdat het gemaakt is van bijvoorbeeld de trouwring van een zeer geliefde grootmoeder; een totaal nieuwe ring, die tegelijk dient als herinnering.
Een armband gemaakt van de manen of staartharen van je paard, omdat je zo'n bijzondere band met je paard hebt.
Een hanger waar je enkele haren van je trouwe viervoeter in kunt bewaren, allemaal bijzondere sieraden omdat deze sieraden zelf symboliek staan voor iets speciaals.

Omdat deze sieraden niet specifiek onder de andere symbolen zijn onder te brengen, hebben deze een eigen pagina gekregen.


Vrije ontwerpen van Hans in opdracht

                                           

Een prachtig voorbeeld van emotionele symboliek, zijn deze hangers, met een verborgen oog.
In sept 2013 is een graancirkel ontstaan bij Stadskanaal. Een bijzondere belevenis om deze te betreden!
Deze hangers zijn gemaakt als herinnering aan deze unieke gebeurtenis.


Dan deze schitterende ring; Deze ring is gemaakt van een ingebrachte trouwring van moeder. Men wilde graag een nieuwe ring met een robijn en tien briljanten en een "nostalgische" uitstraling, alsof de ring al honderd jaar oud is.

                                                              Gemaakt van de trouwring van moeder; met markies geslepen robijn en tien briljanten 

En dit is het resultaat: de geel gouden ring is ingelegd met een markies geslepen robijn. Daar omheen zijn 10 briljantjes geplaatst. Het resultaat is een schitterende nieuwe ring met Victoriaanse klasse. 

Hieronder drie totaal andere opdrachten.
De linker ring is gemaakt van twee ingebrachte 14 kt trouwringen, één van oma en één van moeder met briljant. Het moest een moderne ring worden, waarin toch de gevoelswaarde duidelijk behouden bleef maar toch ook een weerspiegeling van de opdrachtgeefster. De oude ring van oma had ongeveer deze vorm. Hans kreeg verder de vrije hand. En zo ontstond deze ring, waarin Hans de inspiratie kreeg om zuiver goud in de vorm van een soort walvisstaart erop te leggen met de briljant in het midden. En wat bleek? De vrouw wil graag een keer zwemmen met dolfijnen! (Noot; dolfijnen behoren tot de walvisachtigen)

                                       

De middelste ring, is ontworpen als setting voor de ingelegde rutielkwarts. Deze was aangeleverd door de vrouw zelf en heeft een eigen verhaal.
In een legende staat dat de heldere insluitingen, gevangen stralen van de Zon zijn, bevroren in kwarts gedurende de IJstijd. Rutielkwarts is ook een beschermende steen. Gekozen is voor rood goud en een ronde vorm met brede rand. Hierdoor ontstaat een robuuste maar toch vrouwelijke ring, waarbij de insluitingen bijna lijken te bewegen, alsof ze er elk moment uit kunnen springen.
Rechts een trouwring van 18kt wit goud met een geelgroene briljant.

Hier linksonder zien we twee trouwringen. Beide zijn van 18kt wit goud, met een groef in het midden, symboliserend dat je samen bent maar ook ieder een eigen individu. De vrouwelijke ring is extra verfraaid door toevoeging van drie diamanten, een square (vierkante) diamant links en rechts en in het midden een een geslepen blauwe diamant.

Rechtsonder een door de aanvrager zelf bedachte symboliek. De ring is van geel goud, de kruisjes van wit goud, met daarbij een ingelegde robijn. Al het materiaal is zelf ingebracht. De ring kan twee kanten op gedragen worden.

                                                                    

Deze fraaie armband van puur zilver heeft een eigen verzonnen symboliek, van zelf ingebracht goud, ingelegd met een wit briljantje.
                                             

Hoewel dit sieraad op de foto hieronder niet geheel tot zijn recht komt, verdiend deze echt een plekje. Deze prachtige dubbele spang is gemaakt van 18kt goud, de bolletjes zijn van geel goud. Het ontwerp is van de opdrachtgeefster zelf; het stelt het planetarium voor. Het bolletje op de grootste cirkel, wat alleen staat, stelt zijzelf voor als middelpunt, de bolletjes erboven, de planeten die in het universum om haar heen draaien. Een krachtige kosmische persoonlijke symboliek en tegelijk een heel vrouwelijk sieraad met een zachte en subtiele uitstraling.
Rechts een enkele spang van puur zilver.


                                            


                                
Sieraden in combinatie met natuurlijk materiaal: paardenhaar

          Armband, met de band van gevlochten paardenhaar, in het midden een zilveren spiraal met gouden ondergrond.

Links ziet u een vlecht gemaakt van de staartharen van een paard. De sluiting is een ronde busverbinding van 1ste gehalte zilver. Een armband die schittert door zijn eenvoud.
 
Rechts een nog een voorbeeld van een door de persoon zelf ontworpen armband met als blikvanger een spiraalmotief. De band is een meervoudig vlechtwerk, ook hier van de staartharen van een geliefde paard. De spiraal is van platina, de ondergrond en zetting voor de bandjes is van goud. Links en rechts van de spiraal is ook nog het atlantis motief verwerkt.
Dit alles maakt het tot een heel persoonlijk, uniek sieraad.

Hieronder ziet u nog een armband met gevlochten paardenhaar van een eigen, geliefd paard. De sluiting is gemaakt van 1ste gehalte zilver.

                                                 
                                                                           
Terug
 

Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek