> sieraden > Boeddha's, Chinese monniken en dieren als sieraad

                    Boeddha, Chinese (en andere) monniken en (totem) dieren als hangers.Op deze pagina ziet u hangers met figuren die iets symboliseren.
 
Een uitbeelding van Boeddha de Verlichte. Boeddha staat voor verlichting, wijsheid en voorspoed (zie de foto's direct hieronder).

De lachende Chinese monniken kunnen voor voorspoed staan, geluk, rijkdom en een goede gezondheid. In het groot zie je ze vaak in Chinese restaurants om deze redenen!
De Tibetaanse monniken brengen net als de Chinese, geluk, voorspoed en bescherming.

Uiteraard kunt u ook denken aan andere figuren, zoals een dierenfiguur, die in de Indiaanse wereld als totem gebruikt worden. Maar wat ook steeds populairder wordt hier in onze westerse wereld. Veel mensen hebben al kennisgemaakt met hun eigen totemdier. Van ijsbeer tot egel, hond of adelaar.
Helaas hebben we geen nog geen foto hiervan.

                   Hanger: zittende Buddha in goud uitgevoerd.                    Hanger: kleine geelgouden zittende Buddha

De hangers hierboven van Boeddha, lijkt heel groot, maar zijn het niet. In werkelijkheid is de hanger ongeveer 2 cm. De hanger heeft aan de achterkant een oog, waar hij aan wordt bevestigd. De Boeddha is van 18kt geel goud gemaakt. Let op de fijne detaillering, ondanks het kleine formaat. Een waar klein kunstwerk.

Dan hieronder Thaise monniken. Ook deze staan voor geluk en voorspoed, maar ook wijsheid en bescherming.

       
Hangers: Twee gouden hangertjes van zittende Thaise monniken, brengt voorspoed en geluk                             Hanger: zittende monnik vanaf de zijkant gefotografeert zodat het oog voor de ketting ook zichtbaar is.

 

Links ziet u twee verschillende monniken in goud. rechts de zijkant van de linker monnik, waar u goed het oog voor de hanger kunt zien. Dit is een gemiddeld groot oog, (doorsnee), waar een fijne ketting of koord doorheen kan. Dit geeft een idee van hoe klein ze zijn!

En dan als laatste de gezellige lachende Chinese monniken. Ook deze zijn slechts 1 2 cm. De rechter monnik is van 14kt goud gemaakt.
De linker is van 18kt goud gemaakt en heeft zijn buik ingelegd met een blauwe briljant. Als dat geen rijkdom en voorspoed geeft! Rechtsonder zie je hoe het oog is bevestigd, om aan het collier te kunnen hangen.

                              Hangers: twee lachende gouden chinese monniken, n heeft in zijn buik een blauwe briljant.


      Gouden Lachende monnik, in zijn buik is een blauwe briljant gezet.                 hangertje: gouden lachende monnik                  Foto; hanger van een lachende monnnik van de zijkant, zodat je kunt zien hoe het oog bevestigd is.


                                                                
            Terug
 

Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek