Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek

> sieraden > Sieraden met andere symbolen

                                                       Sieraden met andere symbolen.

Op deze pagina ziet u voorbeelden van sieraden met uiteenlopende symbolen.  Bestaande oude symbolen (zoals Keltische symbolen, het Om of Aum teken, Grieks/Romeinse goden symboliek, Aartsengelen-, Reiki-, Wicca-symboliek en meer) en nieuwe zelfverzonnen symbolieken.

Vrije symboliek

We starten met zuiver gouden ring, met een door de aanvrager zelf  ontworpen symboliek, van twee schuine ruiten. De grote ruit en de zetting zijn van platina, daarbinnen is in de ruit een ruwe diamant gezet, die een enigszins groene kleur heeft. Door alles te matteren, is het een prachtige combinatie geworden.

                                 Zuiver gouden ring, met platina schuine ruit met daarin, ook in schuine ruitvorm, een ruwe diamant gezet.                Zuiver gouden ring, met schuine ruitmotief, uitgevoerd in platina en ingelegd met ruwe diamant.

Ook de ringen hieronder zijn zelf ontworpen en gemaakt van eigen ingebracht goud. De ringen bestaan eigenlijk ieder uit twee ringen. De bovenste is platina en de onderste roodgoud. Deze ringen zijn los van elkaar gemaakt en daarna samengevoegd, verbonden met elkaar. Hieruit spreekt een grote symboliek. De rechterring is ook nog ingelegd met 3 purple briljanten in een schuine lijn, die symbool staan voor de drie levensfasen van de cliŽnt.

                                         


Hieronder trouwringen die lijken op de bovenste, echter van rood goud en wit goud. De damesring is tevens ingelegd met drie purple briljanten.

                                          Trouwringen samengesteld uit rood en wit goud. De damesring is ingelegd met drie pruple briljanten

Onder links een hanger met verborgen oog, een eigen symboliek en ontwerp van de aanvraagster. De basis is een geelgouden klaver vier, met tussen de blaadjes vier "voelsprieten" naar het universum. Deze dienen ook als symbool voor de vier windstreken. Samen met het platina bolletje in het midden, wat symbool staat voor de aarde, wordt zo ook het universele "zo boven, zo beneden" tot uitdrukking gebracht.
Rechts hiervan zien we een set trouwringen. De linkerring op de foto is de mannenring; een ring van puur goud, met een open lemniscaat van platina, met daarin een rozet van platina. De vrouwenring is platina, met slangen van puur goud en een Roos-symboliek van puur goud. De vleugels onder de roos zijn van puur zilver, wat donker is gemaakt.
 

                                               

Hieronder zien we een wel zeer bijzondere armband met een heel persoonlijke symboliek, namelijk de hartslag. De armband is een verjaardagscadeau. Van zuiver zilver en de uitbeelding van de hartslag in rood goud. De hartslag is een kopie, van een gedeelte van uitdraai van de ECG meting, waar het hart het meest rustig en in balans was. Hans heeft de armband bewust open gelaten voor haar, als symbool voor een vluchtweg. De bolletjes zijn puur om een subtiel, zacht en vrouwelijk uiteinde aan de armband te geven.

                                   

 

                                              

Hierboven twee sieraden voor een stel. Hij had eerst een ring met een dubbele lemniscaat met een ingelegde steen, maar verloor de steen en ineens was hij ook klaar met de ring en wilde het anders. Zij wilde ook graag een nieuw sieraad. Beide waren opener geworden naar elkaar en meer kwetsbaar en daardoor ontstond een ontmoeting met de eigen emoties. De nieuwe ring, gemaakt van de oude, kreeg na gesprekken de volgende symboliek; twee cirkels, met elkaar verbonden door de cirkel aan de voorkant, wat openheid en grootsheid laat zien, met in het midden een driehoek, als een soort vaste, beschermde vorm binnen dit open geheel; ik ben. De driehoek is ingelegd met een purple briljant, waardoor deze als het ware nog meer stevigheid uit straalt.
Zij koos, in navolging van hun proces voor een hanger; een halve maan, ingelegd met een maansteen, waaruit openheid en gevoeligheid spreekt. De hanger heeft een verborgen oog, zodat de vorm van de halve maan helemaal tot zijn recht komt. Twee prachtige sieraden, die beide de doorvoelde processen mooi weergeeft, met hoe men nu is.

De hanger hieronder links, was een verjaardagskado voor een geliefde, naar eigen wens gemaakt. Een puur gouden hart ingelegd met een purple briljant. Een jaar later wederom als verjaardagskado het middelste hart, een combinatie van puur mannelijk (zuiver zilver) en vrouwelijk (ingelegd met witte briljant). Beide erg mooi en het voelde raar om er tussen te moeten kiezen, welke te dragen? De uiteindelijk oplossing lag voor de hand; beide harten zijn samen gevoegd tot ťťn geheel en dat voelde helemaal goed.

                                       


Hieronder een slangenring, van platina en rood goud. U ziet links de achterkant en rechts de voorkant met de twee slangenkoppen,  met als tussensymboliek het Yin-Yang teken, ook van rood goud en platina.

                                

Links en midden een ring met slangensymboliek en het yin-yangteken, geheel rechts een platinaring met geel goud met een eigen persoonlijke symboliek.

Het Om, AUM of Ohm teken oftewel; de Omkar

                                                       

De mantra Om wordt vaak voorgesteld door het symbool Omkar, wat de meeste mensen kennen als het Om of Aum teken. Om of Aum is een heilige lettergreep in de Dharmische religies, dit zijn religies die hun oorsprong hebben in India, zoals het HindoeÔsme en Boeddhisme (Chinees en Tibetaans) enz.
De Om mantra is de basis van vele andere mantra's, zoals de bekende mantra "Om mani padme hum".
De AUM of Om mantra is zelf ook samengesteld, namelijk uit de drie Letters A, U en M, die elk op zich ook een mantra zijn. De A is verbonden met het menselijk bewustzijn en ontwaken, de U met het droombewustzijn en de M met het diepe slaap bewustzijn, waarin alle dingen ťťn zijn. Samen staan ze voor het kosmisch bewustzijn, het oneindige.
De Omkar als symbool wordt gebruikt om balans te brengen en rust en vrede te creŽren, zowel in jezelf, als in de omgeving waar het symbool wordt geplaatst.

Hierboven (ťťn van de set) en hieronder zien we een set trouwringen met het Omkar symbool. Een prachtig symbool voor een huwelijk. Beide zijn van puur zilver in combinatie met puur goud en ingelegd met een purple diamant. Boven de ring voor de man, hieronder links de ring voor de vrouw en rechts nogmaals de mannelijke versie.

                                              

Rechtsboven nog een fraai setje trouwringen met het AUM oftewel Omkar teken. De ringen zijn van puur zilver, het symbool wit goud, met aan de binnen achterzijde een lemniscaat van puur goud.

Onder links nog een AUM symboliek ring. De "3" is van platina, de rest van het symbool puur goud, ingelegd met een purple briljant.
Rechtsonder een ring uit puur zilver, de "3" ook, verder bestaat het symbool uit puur goud en is ingelegd met een zelf ingebrachte briljant.

                                                      


Keltische
symboliek


                                              het Trinity symbool, van zuiver goud en zilver, met de cirkle of life

Je moet er wellicht even moeite voor doen en goed kijken, maar links zien we een hanger met drie paarden in een Keltische knoop met daar doorheen gevlochten het trinity symbool, het symbool voor de drie-eenheid. Een waar staaltje van vakmanschap, die helaas zich minder goed leent voor een foto, door de ingewikkelde structuur en glans, en omdat het geheel ook niet helemaal plat is, maar iets bol.
Rechts zien we dan in zuiver goud het symbool van de Trinity, doorvlochten met "the circle of life" (de cirkel van het leven) in zuiver zilver. Omdat de foto iets van opzij is genomen, en de cirkel voor en achterlangs de punten van de Trinity loopt, lijkt de cirkel niet rond, maar dat is hij wel! Nog een extra bijzonderheid, dit is een hanger! Achter aan de bovenste punt zitten twee ogen "onzichtbaar" bevestigd, zo behoudt de Trinity zijn eigen krachtige uitstraling zonder een oog bovenop.
 

De Hermesstaf  op ringen, armbanden en als hanger
   
Hieronder ziet u  een set van twee schitterende ringen met de hermesstaf, uitgevoerd in zuiver zilver en zuiver goud. De slangen zijn in de ťne ring links goud en rechts zilver en bij de ander andersom. Zo gelijk en toch weer anders.

                                                        

De Hermesstaf wordt ook caduceus genoemd. Dit woord komt van het Latijnse woord caduceator, wat onderhandelaar of heraut betekent. De caduceus verleende een koerier een ongehinderde doorgang.
De caduceus staat als symbool voor vrede, genezing en bescherming. en wordt tot op heden gebruikt als medisch symbool, echter dan met ťťn slang. De slangen staan voor tegengestelde principes; mannelijk/vrouwelijk, ziel/geest, zon/maan enzovoorts. De staf is de verbinding tussen hemel en aarde, boven en beneden. De vleugels, zijn de vleugels aan de voeten van de God Hermes. Zij staan ook voor goddelijke transcendentie, goddelijke autoriteit en drie-eenheid.
De caduceus symboliseert vooral de Eenheid, die wordt bereikt door verzoening van de tegendelen.
De caduceus wordt niet alleen gebruikt in de alchemie, maar ook in de Indiase Yoga.

                
Armband met een band van zuiver goud, met daarop een Caduceus, die in zuiver goud en zuiver zilver is uitgevoerd. Het geheel is gematterd.              

Boven; De eerste twee afbeeldingen is dezelfde armband, de Hermesstaf, echter hier boven de bol nog een (speer)punt. Deze kleine verandering maakt dat hier de staf ook staat als symbool voor de aartsengel RafaŽl, de grote engel van de genezing. Deze armband werd speciaal vervaardigd voor iemand die werkzaam is op de dierenambulance en een grote affiniteit kreeg met dit symbool, net voor ze met dit werk startte.  Zo zie je in de praktijk de interactie van symbolen met de mens.
Het geheel is uitgevoerd in zuiver goud en zilver.
Rechts nog een zuiver goud met zilveren uitvoering, maar de slangen lopen iets anders en er is een purple diamant aan toegevoegd.

Hieronder links zien we een hanger met de staf van de Griekse god Hermes (dezelfde Romeinse god Mercurius), de boodschapper van de goden. Een combinatie van goud en zilver ingelegd met verschillende edelstenen, die de 7 chakra's symboliseren.
In het midden zien we in plaats van de hermesstaf een Ankh, met eromheen de esculapen. En helemaal rechts en zuiver zilveren verlovingsring met twee roodgouden esculapen die met de koppen bij elkaar eindigen, de mooie symbolische betekenis hiervan is "ontmoet jezelf".

           
Caduceus hanger, ingelegd met 7 verschillende edelstenen                              zilveren ring met twee roodgouden esculapen


MichaŽl symboliek

De aartsengel MichaŽl, heeft het oude zonnekruis als symbool. Gecombineerd met de M van zijn naam, is dit een hele simpele, maar mooie en krachtige ring en hanger, waarmee je je echt verbonden kan voelen met MichaŽl.
De hanger linksboven is uitgevoerd in zilver. Bovenaan een oog om de hanger te bevestigen aan het collier of een veter, zou afbreuk doen aan het ontwerp. Daarom zijn hier aan  de achterkant twee "oogjes" gemaakt waar de veter of het collier doorheen kan worden gehaald, zodanig, dat je deze dus niet ziet. De hanger lijkt dan als het ware te zweven aan het collier.
De ring rechts is gemaakt uit rood goud.

                                      Hanger van zilver met MichaŽl symbool, het zonnekruis met de letter M erover.                 Ring met Zonnekruis en een M, symbool voor de Aartsengel MichaŽl


                                         MichaŽlring in zegelring uitvoering in eerste gehalte zilver           

Boven links de MichaŽlring in een fraaie combinatie van platina met het symbool in goud en in het midden een rode briljant wat deze uitvoering bijzonder chique maakt. Midden een meer gegraveerde uitvoering van een MichaŽlring uitgevoerd in platina en geel goud. Rechts een uitvoering in extra rood goud, met purple briljant, wat deze ring een hele zachte uitstraling geeft.
 

Bloem, Peace en het oog van Horus

 Prachtige ronde zilveren hanger de vier elementen en de zon in het midden.      Zilveren hanger bestaan uit het peace-teken, met daarin een staand mensfiguur.      Hanger: zilveren oog van Horus                            

Boven enkele zilveren hangers: van links naar rechts:
Een hanger met symboliek van de vier elementen en de zon in het midden. Daarnaast het ons allen bekende peace (vrede) teken, populair in de jaren 70-tig, met de mens in het midden, want vrede moet uit de mens ontstaan. Als derde het oog van de valkgod Horus, de Egyptische godheid. Het alziende oog, symbool voor  wijsheid, gezondheid en voorspoed. Voor bescherming tegen het kwaad en voor een snel herstel bij ziekte.
 

Stervormige symbolen

De volgende hangers zijn gebaseerd op sterren: de vijfpuntige  en  de zespuntige ster.
Links het zilveren pentagram, hier prachtig op de foto in de natuur, terwijl er net een zweefvlieg op landde. Dat past mooi bij dat het pentagram veel gedragen wordt door aanhangers van de hekserij (een natuurreligie) en aanverwante stromingen. Midden ook en pentakel, gecombineerd met een voor de persoon waardevolle munt.

                 Hanger in zilver, eeen cirkel met erin een pentagram,     Hanger van een pentagram met in het midden een muntje.      

                     Fantasiehanger door iemand zelf ontworpen, waarin verschillende symbolen, zoals driehoek en davidsster, uitgevoerd in drie kleuren goud en briljant in het midden.

Bij de hanger linksonder is het pentagram van rood goud, omsloten door een zuiver zilveren cirkel. Tussen de punten van de ster liggen zuiver gouden lemniscaten en op de puntenuiteinden is amethist gezet in zuiver goud. In het midden een zuiver gouden spiraal met ook hierin amethist.

De prachtige hanger rechtsonder, is door de eigenaresse zelf ontworpen. Je ziet hier een combinatie van meerdere symbolen, de zespuntige ster, driehoeken, de Keltische variant op de trikele en de cirkel. De heldere briljant in het midden, staat voor de mens, het zelf.
De foto is expres wat groter gelaten, want als u goed kijkt, ziet u dat van binnen naar buiten er achtereenvolgens rood, geel en wit goud is gebruikt.

Onder: een oude roodgouden LemuriŽ ring met een geslepen oranje saffier is gebruikt om een nieuwe ring van te maken, een puur zilveren ring, met dezelfde saffier. Het oude goud is gebruikt om het centrum op te vullen.

                                                
 

Reiki

Hieronder zien we twee hangers van zilver, met het Reiki symbool. Het verschil in deze hangers is het oog, waarmee de hanger aan het koord of ketting hangt.

   Platte zilveren hanger met het Reiki symbool, het oog bovenaan bevestigd.     Zilveren hanger met Reikisymbool, met een onzichtbaar oog.                              Achterkant zilveren hanger met Reiki symbool, waar je het oog kunt zien.

De rechter hanger heeft het oog "verborgen" aan de achterkant (uiterst rechts).


Indiaan

Linksonder en in het midden de voor- en achterkant van  een opaal waar het hoofd van een indiaan is uitgesneden. De opaal geeft de prachtige kleuren, die veranderen door lichtinval. Gevat in een gouden zetting.                            

   Oppal waarin een indianenkop is uitgesneden, waarbij de hoofdtooi allerlei prachtige kleuren vertoond, in gouden zetting.         Achterkant van de Indiaan hanger, met detail van hoe het oog eraan vast zit.                                

Rechtsboven nog een voorbeeld van symboliek vanuit de Indiaanse cultuur. Deze armband was oorspronkelijk gemaakt met een grote Ankh erop. De draagster had hier na enige jaren geen connectie meer mee. De Ankh staat voor een ontmoeting met jezelf en na dat proces kwam er ruimte voor eigen-wijsheid en dus ook voor een andere symboliek. De Ankh maakte plaats voor een veer en een uil. Native Americans gebruiken veren om in contact te komen met de Spirit, de Heilige Geest, voor het uitvoeren van rituelen en als symbool voor hemelse wijsheid.
Ook staat de veer voor de elementen wind, lucht en de donder.
De uil als totemdier staat voor wijsheid, helderziendheid en kennis.
De armband is van 1ste gehalte zilver, de veer en uil van 14kt goud, de ogen van de uil zijn blauwe briljanten.


Pendel

Een gebruiksvoorwerp, wat werkelijk ook een sieraad is om mee te werken.
Een massief zuiver zilveren pendel.

                                                                
 

                                                                                               Terug
 

Home

Sieraden

Atelier

Info

Links

Contact

Gastenboek